Bahasa

Tiada keputusan untuk jawatan MB Selangor, kata PKR

PKR belum memutuskan sama ada Tan Sri Abdul Khalid akan kekal sebagai menteri besar. - Gambar failPKR belum memutuskan sama ada Tan Sri Abdul Khalid akan kekal sebagai menteri besar. - Gambar failKUALA LUMPUR, 6 Mei — PKR masih lagi belum memutuskan sama ada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan kekal sebagai menteri besar, kata pemimpin parti itu hari ini.

Faekah Husin, yang merupakan setiausaha politik Abdul Khalid berkata kepada The Malaysian Insider parti akan membuat keputusan berhubung perkara itu selepas perbincangan dengan kepimpinan tertinggi Pakatan Rakyat (PR).

“Tan Sri telah berkata kita akan bermesyuarat dahulu. Ia hanya akan ditentukan dalam masa satu dua minggu lagi,” katanya.

Sebagai pengerusi PR Selangor, Abdul Khalid memimpin gabungan itu untuk mengekalkan Selangor dalam Pilihan Raya pada 5 Mei dengan 44 daripada 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), lebih lapan daripada Pilihan Raya 2008.

PKR, bagaimanapun hanya memenangi 14 kerusi berbanding DAP dan PAS, kedua-duanya memenangi 15 kerusi walaupun pemerhati berpendapat kemenangan itu sebagai refleksi kepada sokongan terhadap menteri besar sepenggal itu.

MENYUSUL LAGI

Comments

Please refrain from nicknames or comments of a racist, sexist, personal, vulgar or derogatory nature, or you may risk being blocked from commenting in our website. We encourage commenters to use their real names as their username. As comments are moderated, they may not appear immediately or even on the same day you posted them. We also reserve the right to delete off-topic comments