Bahasa

Tiga maut kenderaan pacuan empat roda terjatuh dalam sungai

JERANTUT, 12 Feb — Tiga lelaki maut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dinaiki mereka terjatuh ke dalam sungai ketika melalui sebuah jambatan kayu dekat Matau Balak Kota Gelanggi 5/6 menuju ke arah Jalan Mat Daling, di sini malam tadi.

Kenderaan pacuan empat roda jenis Cherokee itu dikatakan hilang kawalan ketika melalui jalan tanah merah di kawasan pembalakan di situ.

Ketiga-tiga mangsa iaitu pemandu, Hamzah Muhammad, 52, dan dua penumpang, Abd Zahran Asran, 28, dan Roshaizad  Abd Rashid, 29 tahun, mati dipercayai akibat lemas selepas terperangkap dalam kenderaan itu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Jerantut DSP Zakaria Kassim berkata, dalam kejadian 11.20 malam itu, ketiga-tiga mangsa dipercayai dalam perjalanan balik daripada berburu di kawasan berkenaan.

“Ketiga-tiga mangsa itu dipercayai tidak dapat keluar dari kenderaan dan dipercayai telah lemas,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata pasukan mencari dan menyelamat hanya dapat mengeluarkan ketiga-tiga mangsa kira-kira jam 4 pagi tadi. Katanya, semua mangsa yang berasal dari Maran itu dibawa ke Hospital Jerantut untuk dibedah siasat. “Hasil siasatan awal mengesahkan ketiga-tiganya mati akibat lemas,” katanya. — Bernama

Comments

Please refrain from nicknames or comments of a racist, sexist, personal, vulgar or derogatory nature, or you may risk being blocked from commenting in our website. We encourage commenters to use their real names as their username. As comments are moderated, they may not appear immediately or even on the same day you posted them. We also reserve the right to delete off-topic comments