Rencana

Maklumat Rafizi datang dari UMNO sendiri? ― Anuar Mohd Nor

12 Nov ― Adakah benar pendedahan Rafizi Ramli yang semakin banyak datang dari UMNO sendiri?

Menurut pandangan seorang blogger popular – sewaktu bersembang dengan beliau semalam – beliau mendakwa, pendedahan demi pendedahan yang dilakukan oleh Rafizi datangnya dari UMNO sendiri dan lebih dahsyat lagi dari kepimpinan tertinggi UMNO dengan 2 motif utama – untuk mengekalkan tempat masing-masing tanpa persaingan dan untuk memastikan tempat dalam pilihan raya PRU 13 nanti.

Adakah benar ini berlaku.

Adakah ini satu sabotaj dalaman yang dilakukan oleh kepimpinan UMNO dan mereka sendiri menyampaikan maklumat kepada Rafizi Ramli untuk tujuan tertentu.

Menurut beliau lagi, pendedahan yang dibuat oleh Rafizi itu berbayar dan ini amat menyedihkan sekiranya berlaku.

Adakah kepimpinan UMNO, baik bahagian atau dalam Majlis Tertinggi UMNO sekarang sebok menentukan tempat dan adakah mungkin pendedahan ini adalah untuk membersihkan UMNO dan menunjukkan kepada rakyat bahawa transformasi politik sedang rancak dilakukan. Adakah benar tujuan pendedahan itu dibuat oleh UMNO sendiri adalah untuk mengeluarkan mereka yang usang dan degil dari melepaskan jawatan dan berundur dari politik.

Sekiranya ini dilakukan maka – kesannya berbalik pada UMNO.

www.umno-reform2.com melihat sekiranya pendedahan ini adalah untuk mengenepikan saingan dan berebut tempat dalam PRU 13 nanti maka UMNO akan berhadapan dengan kesukaran sewaktu pilihan raya dan lebih buruk lagi apabila UMNO berhadapan dengan perhimpunan Agung UMNO nanti.

* This is the personal opinion of the writer or publication and does not necessarily represent the views of The Malaysian Insider.

Comments

Please refrain from nicknames or comments of a racist, sexist, personal, vulgar or derogatory nature, or you may risk being blocked from commenting in our website. We encourage commenters to use their real names as their username. As comments are moderated, they may not appear immediately or even on the same day you posted them. We also reserve the right to delete off-topic comments